DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Rozhovor - Luděk Hadraba 02/07/17

Přinášíme Vám rozhovor s hlavním trenérem TJ Hartvíkovice Luďkem Hadrabem. 

Další sezónu na lavičce TJ Hartvíkovice má za sebou hlavní trenér Luděk Hadraba. Po 2 postupech v řadě a triumfu v poháru OFS Třebíč před ním stála nová výzva - krajské soutěže. Tým se ze začátku rozehrával a nakonec i s dávkou štěstí dokázal soutěž udržet a v kraji se tak představí i následující sezónu. Zhodnocení soutěže a plány na další rok Vám přinášíme níže.

V první řadě gratuluji k záchraně, jak bys zhodnotil celou sezónu?
Děkuji, jsem strašně rád za kluky, že se to povedlo, protože teď ke konci jsem viděl, že je v silách hrát dál tuto soutěž. No a hodnocení sezóny: podzim nezkušenost, bylo znát,že jsme po dvou postupech v řadě nebyly dostatečně připraveni jak kvalitou,tak rychlostí. Ovšem na jaře jsme se herně i výsledkově zvedli, přestože jsem neměl k dizpozici ani v jednom zápase všechny hráče!!!

Tvoje přání před sezonou bylo udržet se v kraji déle než rok, což se povedlo, ale nervy to byli do poslední minuty?
Byly to nervy, ale stálo to za to. Hlavně ten poslední zápas, hráli jsme venku a oba soupeři před námi měli výhodu domácího prostředí. I když jsme to neměli jednoduché, tak jsem věřil, že zápas zvládneme, ale vůbec jsem nevěřil, že to v Křoví dopadne, tak jak to dopadlo. Když jsem 15 min před koncem věděl, že Křoví vede o dvě branky, tak mě prolétla hlavou celá sezóna a přemýšlel co dál, ale nakonec to bylo jak v pohádce, šťastný konec.

Přišla v sezoně chvíle, kdyby ty nebo hráči už nevěřili v udržení?
Nevím jak hráči, ale já jsem už moc v  záchranu nevěřil po zápase s Rapoticema, kdy jsme získali " jen bod" a tam jsem si říkal, že tyto dva body nám budou chybět!!!

Body se sbíraly pomalu ale přece jen posledních 5 kol už Hartvíkovice nepoznali porážku...
Právě pro ten závěr jsem strašně rád že se to podařilo. Když se teď ohlédnu zpět za celou sezónou, tak jsem rád, že jsou Hartvíkovice tým "jen" z domácích hráčů. Tam hrálo to srdíčko za Hartvíkovice.

Největší oříšek pro tebe asi bylo poskládání sestavy...
Určitě, celé jaro bylo komplikovanější, nebyl snad jediný zápas, aby jsem mohl použit stejnou sestavu, musel jsem s tím hodně motat, ale snad se to i nakonec podařilo. Bylo tam víc faktorů: nedisciplovanost, zranění, pracovní vytížení ..... Začali hrát více hráči z "širšího" kádru a ti ukázali, že se umí bít za Harťál!!

Především nejstarší z nich Pepa Křehlík asi překvapil všechny, když dokázal v posledních dvou rozhodujících zápasech vstřelit 4 branky...
Ano a já osobně jsem jak říká náš mladej za "Vošouna" rád. Zasloužil si to, však v posledních týdnech patřil do skupinky s nejlepší docházkou, možná jsem měl dřív zareagovat.

Nejlepším střelcem se stal opět Kuba Sýkora, spoléháš na něj jako na rozdílového hráče, co může rozhodovat zápasy?
Určitě to není tak, že bych spoléhal jen na Kuby, on kdyby ještě více mákl, tak by možná měl na to být rozdílovím hráčem. Jinak myslím, že v týmu jsou více a méně důležití hráči, ale vyloženě rozdíloví, tak tak bych to nenazýval.

Jaký zápas v sezóně patřil k nejlepším a který se naopak týmu nepovedl?
Tak ty co se vůbec nepovedli byly dva z podzimu a to pouťový s Moravcem a pak ještě opět domácí zápas s Kněžicema to byly oba zápasy doslova katastrofa. No a povedl tak asi předposlední zápas s Třebelovicema a Pepy hattrick.

Na čem budeš chtít v příští sezóně zapracovat a s čím jsi naopak nad míru spokojený?
Tak nevím jestli spokojen ale jsem rád že se zlepšila hra jak v obranné, tak útočné fázi. Na podzim jsme hodně gólů dostali a málo dali. Teď na jaře se to zlepšilo. Jaro dobře odchytal i gólman Ceďa. No a zapracovat bych chtěl ještě na křídelní hře, tam to nebylo úplně ono.

Jsou v plánu nějaké posily nebo stále spolíháš pouze na domácí hráče, se kterými jedeš už 3,5 roku?
Tady nejde jen o to jestli spoléhám, ale taky na posily musí být určité finance a vedení mě dalo jasně na jevo max 1 až 2 mladé hráče. Na nákup někoho zkušeného nemáme zatím dostatek peněz. Zase na druhou stranu můj názor je že soutěž jsme zachránili srdíčkem, tím, že máme pouze domácí hráče, kteří mají ke klubu určitý vztah.

Měl jsi po skončení sezony volno nebo jsi stále ve fotbalovém koloběhu?
Abych řekl pravdu, tak moc volna opravdu nebylo, víceméně každý den něco řeším. Ale zase na druhou stranu v zimní pauze to bylo horší, to jsem si dodělával trenérskou licenci "B", tak tam to bylo i po nocích.

Jaké budeš mít ambice do příští sezóny?
Ambice no..... chtěl bych hrát v horní polovině tabulky. Vzhledem k výkonům ke konci sezóny je to i doufám reálné!!

Kdy začne letní příprava a kolik čeká na hráče přáteláků?
Příprava začne 12.7. A zápasy budou dva, ale možná ne přáteláky. Budeme hrát 22.7 pohár Kfs doma s Moravcem, pokud postoupíme, tak 29.7. bysme hráli s Novou Vsí, pokud ne tak by tam byl vložen přátelák. Vzhledem k letním dovoleným nemá více zápasu pro mě žádnou cenu!!!!

O sestavě máš jasno nebo uvažuješ o větších změnách?
Jasno nemám a jak jsem viděl jaro, tak ani mít nemůžu, jak už jsem říkal nebyl ani jeden zápas stejná sestava.

V poháru chceš postoupit nebo to bereš pouze jako přípravu? Jak se těšíš na duel s Moravcem?
Je to domácí utkání, tak samozřejmě chci toto utkání vyhrát!

Bylo pro tebe v uplynulé sezóně umístění některého týmu překvapením?
Asi ne, snad možná Rapotice, ani v jednom zápase s námi mě nepřesvědčili, že skončili tak v předu, ale v ostatních zápasech jsem je neviděl.

Oproti minulé sezóně je ve skupině 6 nových týmů, může to změnit kvalitu soutěže?
6 týmů je hodně, ale jestli se změní kvalita se uvidí až za rok.

Na jaký souboj se těšíš nejvíc?
Nemám vyloženě zápas na který bych se více těšil..... No těším se na každý vítězný zápas.

Dokážeš teď odhadnout favorita na postup a adepta na sestup?
Ne nejsem Jéňa :-) Jen doufám, že my budeme v horní polovině tabulky.

 

WEB Sokolu Hartvíkovice děkuje za čas, poskytnutý rozhovor, ještě jednou gratuluje k záchraně a přeje i v následující sezóně mnoho úspěchů!